VACANT:92 - Sociale studies
Organisatie: Speciaal onderwijs Regio: Masaya, Nicaragua
Stagebedrijf 
 
Een school voor Speciaal Onderwijs

Deze school voor speciaal onderwijs in Masaya werkt met 96 kinderen in de leeftijd van ongeveer 4-15 jaar. De kinderen zijn ingedeeld in de volgende type leerlingen-groepen:
• Leerlingen met een aan autisme verwante stoornis
• Leerlingen met een meer-voudige beperking
• Leerlingen met een motorische beperking
• Leerlingen met een auditieve beperking
• Leerlingen met gevarieerde beperkingen (niet bovengenoemden)
• Leerlingen in de 3de en 4de klas

Naast deze groepen zijn er nog kinderen tot 4 jaar die in de thuissituatie bezocht worden door de docenten. De docenten ondersteunen de ouders/verzorgers het kind en daarbij behorende beperking te accepteren, het kind te stimuleren en te activeren.

De school is open van maandag tot en met vrijdag van 07.30-12.30. Het team bestaat uit 18 docenten en 5 service (ondersteunende) medewerkers.

De directrice, is pedagoge en heeft haar master in speciaal onderwijs. Zij is de stagebegeleidster. Andere kwaliteiten van haar die hierbij van toepassing zijn, is haar bevlogenheid en haar heldere manier van communiceren.
Ze staat open voor nieuwe kennis/informatie en wil graag tot een win-win situatie komen: de stagiaire werkervaring bieden en de school voor speciaal onderwijs doet haar voordeel met kennis en ervaring uit Nederland.

Doelstelling: De speciale school wil dat de gehandicapte kinderen geaccepteerd worden door hun ouders en ze met inachtnemening van de handicaps zich optimaal laten ontwikkelen.

Stagewerkzaamheden

Voorbeelden van stagewerkzaamheden:
 
De school is nieuwsgierig naar nieuwe kennis ten aanzien van lees- en schrijflessen. Van de stagiaire wordt verwacht dat deze in staat is om lesmateriaal (methoden) mee te brengen indien mogelijk en dat de stagiaire zelfstandig of met ondersteuning schrijf- en leesprogramma's ontwerpt. Hierin wordt er door de stagiaire rekening gehouden met de andere cultuur; met andere woorden: de student benut de context.
De stagiaire zal sturing geven aan de nieuwe programma-onderdelen en is hierin dus duidelijk bezig met innovatie.

De stagiaire richt zich op een specifiek probleem/situatie. Dit kan iets zijn wat de student kiest vanuit een eigen interessegebied of specialisme. Het kan ook een actueel probleem in de school zijn, waar de stagiaire zich op richt. Voor aanvang van de stageperiode wordt dit in overleg vastgelegd.
 

Opmerkingen
 
Tijdens deze stage kan je in Masaya of Granada wonen. In Masaya is de school op loopafstand, reizen tussen Granada en Masaya is ongeveer 20 minuten met de bus.

Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook