VACANT:86 - Food Technology
Organisatie: Regio: Chinandega, Nicaragua

Stage bedrijf:

Dit stagebedrijf realiseert verschillende initiatieven van NGO's en stichtingen in de omgeving van Chinandega. Eén van deze projecten is het stimuleren van de landbouw en het aanboren van nieuwe markten.

Dit project begon met het verbeteren van de infrastructuur van enkele productieketens in de regio. Men werkt hier op mens- en milieu vriendelijke wijze. Zo moet min. 40% van het personeel uit vrouwen bestaan en wordt er zoveel mogelijk met milieu vriendelijke processen gewerkt zoals het gebruik van zonneenergie. Door middel van verschillende donanten zijn er verschillen putten geslagen en materialen gekocht zoals destillatiestanken, besproeingsapperatuur en mogelijkheden om verschillende zaden van kwaliteit te verbeteren. Hieronder vallen de zaden van hibiscus, mangobomen en papayabomen.

Proces fases:

In de eerste fase heeft men zich gericht thematisch onderwijs over landbouw, productie en commercialisering aan 60 boeren uit de omgeving. De tweede fase was de bouw van de wijnfabriek waar van verschillende vruchten zoete wijn wordt gemaakt en men tracht vruchten zoals mango te drogen voor de verkoop. Op dit moment werken er gemiddeld 10 mensen in de fabriek. De derde fase betreft het versterken van het commerciële aspect en kwaliteit verbetering. Men wil de mogelijkheden onderzoeken voor export en de verkoopmogelijkheden op lokaal en nationaal nivo.

Stage omschrijving:

Tijdens je stage probeer je de kwaliteit en van de vruchtenwijnen en de gedroogde vruchten te verbeteren. Er is nog veel te doen, je kan je richten op smaak verbetering, maar ook of de efficiëntie van het productieproces of het verlengen van de houdbaarheid.

Geinteresseerd?
Neem contact op met; onstagenicaragua@gmail.com