VACANT:80 - Optometrie
Organisatie: Publiek Ziekenhuis Regio: Granada, Nicaragua
Stagebedrijf

Gelukkig is de gezondheidszorg tegenwoordig gratis in Nicaragua. De huidige regering werkt er hard aan om meer mensen van de benodigde zorg te voorzien. De staat heeft hiervoor gratis lokale gezondheidscentra en regionale ziekenhuizen. De kwaliteit en services die de verschillende gezondheidscentra en ziekenhuizen bieden verschilt sterk.

Bij het ziekenhuis in Granada zijn er relatief veel faciliteiten op het gebied van oogzorg. Er is één oogarts werkzaam met een verpleegkundige die haar assisteert. Vanwege de regionale functie van het ziekenhuis komt er echt van alles langs; cataract, glaucoom, infecties, retina, zweren, etc. Ze behandelen gemiddeld 20-25 patiënten per dag. Men werkt hier op ma-wo-don van 07.00-11.30 en de overige dagen doet de oogarts chirurgische ingrepen.

Stagewerkzaamheden

Als optometrie studente loop je de eerste week met de oogarts mee. Vervolgens begin je haar te assisteren en uiteindelijk is het de bedoeling dat jij onder haar toezicht patiënten onderzoekt zodat er per dag meer mensen behandeld kunnen worden.

De oogarts is erg geïnteresseerd in optometrie en staat open voor verbetering. Naast het directe werk met deze oogarts ga je één middag in de week mee met een vrijwilligersorganisatie voor oogheelkunde. Tijdens deze middag bezoek je de armste wijken van Granada en doe je refractiemetingen. Er is ook veel ruimte voor eigen (onderzoek) voorstellen.
 
 
Opmerkingen
 
Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook