VACANT:73 - HBO-V / Verpleegkunde
Organisatie: Gezondheid post Regio: Granada, Nicaragua
Stagebedrijf

Dit stage bedrijf is één van de gezondheidscentra van Granada. In Nicaragua is er gratis gezondheidszorg voor heel de bevolking, mits ze publieke gezondheidscentra of ziekenhuizen bezoeken. Niet alleen het consult maar ook de bijbehorende medicijnen zijn gratis.

In dit gezondheidcentrum heeft met een patientenpopulatie van ca. 10.500 patienten. Er zijn twee huisartsen, een tandarts, twee bachelors in verpleegkundige, een laboratorium, apotheek en er wordt veel gedaan aan voorlichting voor jongeren en jonge moeders.

Alle patiënten zijn opgedeeld in 3 groepen; jonge moeders, jongeren en overig. Ziektes die veel voorkomen bij de groep overig zijn astma, diabetes, hoge bloeddruk en maagklachten.

Naast het werk in het gezondheidscentrum zelf gaan er ook geregeld groepen zorgverleners de wijken in voor bijv. vaccinatie acties of huisbezoeken. Over het algemeen zijn de werktijden van 07.00-13.00 van maandag-vrijdag, slechts 3-4 dagen per week stage lopen is hier ook mogelijk.

Stagewerkzaamheden

Tijdens deze stage loop je mee op alle afdelingen, zodat je alle facetten van het gezondheidscentrum leert kennen. Eén van de gediplomeerde verpleegkundigen zal jouw stagebegeleidster zijn. Je participeert in verpleegtechnische handelingen. Ook ga je nieuw voorlichtingsmateriaal maken en bestaand materiaal verbeteren. Zeer geregeld zijn er veldbezoeken waarmee je met een medisch team de wijken in gaat om de bijv. vaccinatie acties te doen of mensen op te zoeken die niet naar het centrum kunnen komen.

Het centrum waardeert het erg als jij je inzet voor een specifieke patiëntengroep en bijvoorbeeld de voorlichtingsactiviteiten vormgeeft. De thema's zijn vaak al bepaald maar de uitvoering ervan nog niet. Het is dus de bedoeling dat jij de voorlichting opzet, achtergrond informatie opzoekt, dit presentabel maakt voor een groep en voorlichtingsmateriaal zoekt en ontwerpt. Denk bijvoorbeeld aan seksuele voorlichting, de groep diabetes patiënten aanpakken of voorlichting geven aan zwangere vrouwen.
 
Check ook dit filmpje!

Opmerkingen

Niemand spreekt hier Engels, daarom is het aan te raden om een cursus Spaans te volgen in Nicaragua en eventueel in Nederland.

Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook