VACANT:71 - Biologie / Milieuwetenschappen
Organisatie: Vereniging Private Natuurreservaten Regio: Nicaragua, nature reserves, Nicaragua
Stagebedrijf

De vereniging voor private natuurreservaten in Nicaragua heeft een aantal doelstellingen waarbij ze heel graag hulp ontvangen.

Voor de komende de jaren hebben zij de volgende doelstellingen:

1. Het totale oppervlakte van private natuurreservaten laten toenemen
2. het aantal private natuurreservaten laten toenemen
3. Beheer professionaliseren
4. een financieringmodel ontwikkelen/ invoeren

Met punt 1 en 2 is het grootste probleem dat landeigenaren er geen (economisch) voordeel inzien om (een deel) van hun land als reservaat te bestempelen. Milieubewustzijn is ook iets dat hier niet leeft en het is een lange weg te gaan om die ontwikkeling eerst af te wachten. Daarom zijn ze nu op zoek voor iedere regio (atlantic, central, pacific) om items te zoeken die economische waarde hebben en natuurbeheer niet in de weg staan zoals bijv. duurzame bosbouw, brandhout of lucifers produceren of wat dan ook. Zodra deze items zijn geïdentificeerd willen ze op zoek naar financiering en educatie voor de uitvoering ervan. Aan jou de taak om de eerste stap te zetten en de mogelijkheden te identificeren.

Doelstelling: Beschermen van de natuur.

Stagewerkzaamheden

Ook willen ze graag onderzocht hebben hoe dergelijke verenigingen er in het buitenland uitzien, het liefste andere ontwikkelingslanden. Hoe financieren zij het behoud e.d.? Wat is de rol van de overheid, wie zijn de donanten? Etc. Dit vormt een aparte stage opdracht voor een stagiair die zich hier toe in staat acht.

Studenten die inventarisatie van de natuurgebieden kunnen maken, verstand hebben van natuurbeheer, duurzame bosbouw, etc.worden ook van harte welkom geheten.
 
Opmerkingen

De leden van de directie vormen een betrouwbare en toegewijde partij. Vele leden spreken ook goed engels. Ter compensatie kan je tegen kostprijs geregeld gebruik maken van maaltijden en overnachtingsmogelijkheden.
 
Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook