VACANT:70 - Sociale studies
Organisatie: Speciaal onderwijs Regio: Juigalpa, Nicaragua
Stagebedrijf
 
Een speciale school voor kinderen met een beperking

In Juigalpa is een speciale school voor ca. 70 kinderen in de leeftijd van 4-15 jaar met een beperking. Dit betreft kinderen met verschillende beperkingen zoals het Syndroom van Down, auditieve beperking, verstandelijke beperking, die bij elkaar in de klas zitten. Naast het theoretische onderwijs is er ook een speciaal programma waarin onder andere lessen handenarbeid, houtbewerking, en 'beauty' (verzorging) worden gegeven.

De school wordt ondersteund door Nederlandse initiatieven. De leraren die er werken zijn geschoold middels cursussen over het werken/begeleiden van kinderen met een beperking en zij zijn ervaringsdeskundigen.
 
De directrice is een pedagoge en is tevens de stagebegeleidster.

Doel: Dat de ouders hun gehandicapte kind accepteren en stimuleren. De school zet zich in om de de gehandicapte kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen waardoor ze zelfstandiger kunnen leven en een bijdrage kunnen leveren aan hun familie.
 
Stagewerkzaamheden

Voorbeelden van stagewerkzaamheden:

- De stagiaire biedt ondersteuning in het huidige programma.
- De stagiaire ontwerpt zelf activiteitenlessen/programma's waarin drama en/of muziek wenselijk is.
- De stagiaire stelt individuele dossiers op waarin persoonlijke (leer)doelen en een begeleidingsplan worden opgenomen. (methodisch hulpverlenen, verantwoorden van handelen, signaleren en initiëren)
- De stagiaire kan een plan opzetten en uitvoeren om de handenarbeid in te zetten ten behoeve van productie en verkoop, zodat er extra financiën binnenkomen die gebruikt kunnen worden voor de doelgroep (organiseren en beheren, innoveren)
 
Opmerkingen

Huisvesting: In Juigalpa woon je bij een gastgezin op fietsafstand van de school.
 
Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook