VACANT:68 - Fysiotherapie
Organisatie: Publiek Ziekenhuis Regio: Masaya, Nicaragua
Stagebedrijf

De afdeling fysiotherapie is een goed bezochte afdeling in het publieke ziekenhuis in Masaya. Hoewel er maar beperkt ruimte is en weinig materialen beschikbaar weten ze wel goede verbeteringen te realiseren bij de patienten. De 5 fysiotherapeuten en de arts die de afdeling leidt doen met veel liefde hun uiterste best om de patiënten van goede zorg te voorzien. Slechte en weinig middelen, een slecht salaris en overvloed aan patiënten helpen hier echter niet bij.

Op de afdeling werken vijf fysiotherapeuten met een opleidingsniveau vergelijkbaar aan de Nederlandse HBO opleiding. Het hoofd van de afdeling is een fisiatra een hoger opgeleide fysiotherapeut met arts licentie. Hij zal jouw stagebegeleider worden. De werktijden zijn van maa-vrij van 07.00-13.00, het is ook mogelijk om slechts 3-4 dagen per week stage te lopen.

Hoewel de afdeling fysiotherapie in het ziekenhuis gevestigd is, worden er voornamelijk reguliere patiënten behandeld. Patiënten die dus niet in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar die komen op verwijzing van een algemene arts. Slechts enkele opgenomen patienten in het ziekenhuis worden van fysiotherapie voorzien.

Stagewerkzaamheden

Dagelijks worden er ca. 50 patiënten behandeld, met jou erbij hopen ze 60 patiënten per dag te kunnen behandelen. Ieder consult duurt ongeveer een half uur en je staat voortdurend onder begeleiding van één van de fysiotherapeuten.

Er is ook een speciale ruimte voor baby's en kinderen waar ze zich richten op de vroege stimulatie. Bij de volwassenen zijn de meest voorkomende aandoeningen: bot of spierbreuken, verlammingen, gezichtverlamming, pijnklachten voornamelijk rug en zenuwpijn. Als stagiair krijg je veel ruimte om te behandelen.
 
In Nicaragua wordt de anamnese en het onderzoek in grote lijnen gedaan door een 'fisiatra' (een soort van fysiotherapeut op arts nivo) deze stelt dan de brede diagnose 'schouderproblemen'of bijvoorbeeld 'nekproblemen' en verwijst deze door naar een fysiotherapeut van het team. Deze maakt dan een behandelplan voor de patient en blijft de patient behandelen. Het is handig om je diagnostische vaardigheden al te beheersen voor je naar Nicaragua komt of anders tijdens je stage specifiek te vragen of kan leren diagnosticeren bij de fisiatra.
 
Er zijn vaak verschillende behandel manieren van wat je geleerd hebt op school en hoe ze hier werken in de praktijk. Veel stagiaires kiezen voor een wekelijkse 'casus' waarin ze een van hun patienten presenteren en dan bespreken hoe zijzelf en de fysiotherapeut de patient zou behandelen. Dit is een leuke en leerzame manier om kennis op te doen en uit te wisselen.
 
 
Je wordt begeleid door een fysiotherapeute met leidinggevende functie.
 
Opmerkingen
 
De afdeling heeft een tekort aan vrijwel alles en heeft bijvoorbeeld behoefte aan posters van het menselijk lichaam, het zenuwstelsel, de spieren, etc. maar ook didactisch spel materiaal en geld voor verf en matrassen zijn van harte welkom.
 
Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook