VACANT:46 - Logopedie
Organisatie: Gehandicaptenzorg Regio: Leon, Nicaragua
Stagebedrijf

Dit is een middelgrote organisatie met verschillenden filialen. De organisatie is opgericht voor en door ouders met gehandicapte kinderen van 0-5 jaar. Deze organisatie ontvangt veel steun van internationale organisaties.

De behoefte aan deze organisatie in Nicaragua is groot. De meeste ouders weten zich geen raad met een gehandicapt kind. Hierdoor worden veel gehandicapten kinderen verwaarloosd of in ieder geval onderbehandelt. Deze organisatie probeert zowel de ouders als de kinderen te helpen met het omgaan van de handicap.

Deze organisatie is actief in heel het land. Ook in de leuke koloniale studentenstad Leon bieden ze stageplaatsen aan. In de stad zit een (zeer basaal) behandelcentrum, deze fungeert als dagopvang. De ca. 25 kinderen krijgen hier logopedie, drama, psychologie en fysiotherapie. Men is hier gewend te werken met stagiaires en zien een grote meerwaarde in het uitwisselen van kennis. Daarnaast bestaat de opleiding logopedie niet in Nicaragua en hebben ze nu dus helemaal niemand om dit werk te doen.

De directrice van het centrum zal je stagebegeleidster zijn. Zij is geen logopediste, dus check bij je opleiding wat de stagevoorwaarden zijn. Het zou het beste zijn als je in je laatste studiejaar zit, zodat je al min of meer zelfstandig kan werken.

Stagewerkzaamheden

Je zal hier veel uitdagende en zeer gevarieerde patiënten behandelen. Omdat je ook veel contact hebt met de ouders moet je communicatief vaardig zijn en bereid zijn een intensieve cursus Spaans te volgen of je moet al Spaans spreken. Ook zal je veel schrijnende situaties te zien krijgen, dus je moet wel tegen een stootje kunnen.

Eventueel valt deze stageplek ook te combineren met een dagopvang voor 25 gehandicapten van de leeftijd 14-18 in dezelfde stad.
 
Opmerkingen

Speciale wensen: Omdat er geen begeleiding in je vakgebied gegeven kan worden moet je goede begeleiding vanuit school verzorgen en erg zelfstandig zijn.
 
Het is mogelijk om deze stage met meerdere personen te lopen.
 
On-Stage verzorgt goede en degelijke huisvesting in Leon, een mooie koloniale studenten stad met een bruisend uitgaansleven. 

Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook