VACANT:44 - Fysiotherapie
Organisatie: Gehandicaptenzorg jongeren Regio: Leon, Nicaragua
Stagebedrijf

Dit is een kleine organisatie die is opgericht voor ouders en hun gehandicapte adolescenten van 14-18 jaar. Deze organisatie ontvangt voornamelijk steun van Nederlandse stichtingen. De behoefte aan dit type organisaties in Nicaragua is groot. De meeste ouders weten zich geen raad met een gehandicapt kind. Hierdoor worden veel gehandicapten kinderen verwaarloosd of in ieder geval onderbehandeld. De reguliere zorg gaat maar tot 14-jaar.

De organisatie bestaat uit een dagopvang waarin 25 adolescenten worden opgevangen. Per dag zijn er ongeveer 15 adolescenten aanwezig. De dagopvang moet zoveel mogelijk lijken op een normaal thuis. De jongeren kunnen hier koken, worden hier gewassen en krijgen veel stimulatie. Zo krijgt ieder kind begeleiding van een psycholoog en werken er twee leraren voor speciaal onderwijs ook is er een fysiotherapeut aanwezig. De meeste therapiën gebeuren individueel, andere gaan per groep.

Voor de fysiotherapie is een speciaal behandelbed, een looptafel, een zwembad en nog een paar materialen aanwezig. De filosofie is om zo min mogelijk speciaal ontworpen apparaten te gebruiken en zoveel mogelijk gebruiksvoorwerpen uit het dagelijks leven zoals een trap of een stoel.

Doelstelling: Een leidraad uitzetten door en voor heel het land ter verbetering van het leven van een gehandicapt kind.

Stagewerkzaamheden

Je zal hier uitdagende en zeer gevarieerde patiënten behandelen. Omdat je ook veel contact hebt met de ouders moet je communicatief vaardig zijn en bereid zijn een intensieve cursus Spaans te volgen of je moet al Spaans spreken. Daarnaast moet het je vierdejaars stage zijn.

Eventueel valt deze stageplek ook te combineren met een dagopvang voor 25 gehandicapten van de leeftijd 0-5 in dezelfde stad.

Opmerkingen
 
Huisvesting: Leon is een mooie koloniale studenten stad met een bruisend uitgaansleven. Je kan hier wonen in een studentenhuis, vrijwilligershuis of bij een gastgezin.
 
Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook