VACANT:33 - Maatschappelijk werk/ verpleging (nr33)
Organisatie: Naschoolse opvang arme buurt Regio: Granada, Nicaragua
Omschrijving organisatie:

Deze organisatie is opgericht door een rijke Deense man. Met als doelstelling/ missie: op een duurzame manier de toekomst van arme bevolking van Granada wil verbeteren.

Dit doet hij voornamelijk door zich op de kinderen te richten. Het blijkt nu eenmaal gemakkelijker om hen iets te leren.
Hij is actief voor kinderen van de leeftijd van 0-18. Door in voeding, onderwijs, ondersteuning, werk en zelfvertrouwen te voorzien hoopt hij 'zijn' kinderen een beter toekomstperspectief te geven.

Omdat o.a. de hersenontwikkeling al wordt bepaald in de eerste levensfase, heeft hij sinds enige tijd ook een hulpprogramma voor zuigelingen.
Zijn doel is dat; de zuigelingen niet in de eerste twee jaar van hun leven een (hersens) achterstand op lopen, zodat zij een eerlijkere kans hebben op een betere toekomst.

Stageomschrijving:

Iedere dag tussen 09.00-11.30 zijn alle vrouwen met zuigelingen welkom om bij elkaar te komen. Dit is enorm nuttig omdat vrouwen hier een minderwaardige positie hebben en vaak überhaupt nergens naar toe kunnen. Nu is er een plaats waar ze gratis koffie, thee, limonade e.d. krijgen én waar ze elkaar kunnen ontmoeten.

De vrouwen kunnen met elkaar kletsen over wat ze willen, en zoals bij de meeste verse moeders zal het over hun kroost gaan.
In hun midden is een kraamverzorgster/ verpleegster die hun adviseert bij de verzorging van hun baby. Op deze informele manier word de moeders dan geleerd hoe zijn hun baby het beste kunnen verzorgen en opvoeden. Ook aan seksuele voorlichting zal aandacht besteedt worden.

Als jij hier stage komt lopen dan neem je deel aan deze bijeenkomsten en help en praat je met deze vrouwen. Je zal begeleid worden door de kraamverzorgster/ verpleegster en op jouw beurt voorzie jij haar van de laatste wijsheden uit je opleiding op het gebied van verpleegkunde/ maatschappelijk werk.

Huisvesting kan ik één van onze studentenhuizen in Granada of in een gastgezin.

Speciale wensen:
Uiteraard moet je Spaans leren spreken. Als je dat nog niet doet dan kan je via On-Stage een goede cursus volgen zodat je in ieder geval de basisvaardigheden beheerst. Daarmee kom je in deze stage al een heel eind.
Je moet flexibel en creatief zijn, en een goed inlevingsvermogen hebben.
Dingen gaan hier anders. Soms met, en vaak ook zonder reden.
Jij probeert jouw kennis aan toe te passen op de mogelijkheden die er hier zijn, en je staat open om de gewoontes van de lokale vrouwen te leren begrijpen.

Geïnteresseerd? Of is dit toch niet helemaal wat je zoekt?
Neem, na inschrijving, contact via onstagenicaragua@gmail.com en kijk wat jouw mogelijkheden zijn!