VACANT:224 - Pedagogie, sociaal werkers, leraren (speciaal onderwijs), fysiotherapeuten, bezigheidstherapeuten en logopedisten
Organisatie: Centrum voor gehandicapte kinderen Regio: Granada, Nicaragua

Stagebedrijf

 

Dit centrum voor gehandicapte kinderen ligt in de mooie, koloniale stad Granada, Nicaragua en is zowel een school als een opvang. Het wordt geleid door een Spaanse directrice, is opgezet naar een Spaans model en toegankelijk voor kinderen met alle soorten handicaps. 

Het centrum begon met zo’n dertig kinderen, maar groeit hard. In Granada alleen al wonen zo’n vierhonderd gehandicapte kinderen, die vaak niet of weinig in contact komen met de buitenwereld. In het centrum leren ze om te gaan met andere mensen. Daarnaast proberen de medewerkers ook meer algemeen maatschappelijk bewustzijn te creeren over gehandicapten, zodat bijvoorbeeld bus- en taxichauffeurs weten dat (en hoe) ze de kinderen moeten en kunnen helpen.

Handicaps zijn vaak helaas nog een taboe, ook voor ouders die dit vaak proberen te verbergen voor de buitenwereld. Het centrum geeft daarom voorlichtingen en zet zich in voor de rechten van gehandicapten. Ook zijn er workshops, lessen over omgangsvormen en miniprojectjes. Psychologen en therapeuten zijn aanwezig om de kinderen te begeleiden en te ondersteunen waar nodig.

 

Stagewerkzaamheden

 

Voorbeelden van taken voor stagiaires die aan de slag gaan bij het centrum zijn onder andere:

  • voorlichting geven, zodat mensen (inclusief de families van de kinderen) met gehandicapten om leren gaan.
  • helpen bij het verzorgen van workshops zoals houtbewerking, huishoudles, handvaardigheid, sport, kunst en schoonheidsgerelateerde lessen.
  • assisteren tijdens het geven van de lessen.
  • helpen met het werven van fondsen voor het centrum.
  • tijd doorbrengen met de kinderen, zodat zij meer in contact komen met andere mensen.
  • psychologie studenten en/of sociaal werkers in opleiding kunnen helpen met het schrijven van profielen van de kinderen.

De werkdagen zijn van 8 uur 's ochtends tot 17.00 uur in de namiddag. Vanaf 14.30 uur tot 16.00 zijn er workshops. Lunch wordt aangeboden in het centrum zelf. 

 

Opmerkingen

 

Vanwege de doelgroep is de dresscode bescheiden, en dus niet te gewaagd. Daarnaast is het belangrijk dat je je uit kunt drukken in het Spaans. Het is dus aan te raden om bij aankomst minstens twee weken een Spaanse cursus te volgen, aangezien dit je enorm zal helpen met communiceren. 

Om het meeste uit deze stage te halen en een goede bijdrage te kunnen leveren, is het belangrijk dat je flexibel, creatief en gemotiveerd bent. Sommige kinderen verkeren in slechte omstandigheden, omdat zij niet de juiste zorg of aandacht krijgen. Het is dus belangrijk dat je je richt op kleine veranderingen, stap voor stap, die samen helpen met het verbeteren van de leefomstandigheden van deze groep kinderen en gehandicapten in het algemeen. 

 

Geïnteresseerd?Neem, na inschrijving, contact op via service@onstagelatijnsamerika.com

Voor alle duidelijkheid:

Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen

Bekijk onze pagina op Facebook!