VACANT:22 - Nutrition & Dietetics
Organisatie: Jonge kansarme moeders Regio: Granada, Nicaragua
Stagebedrijf

Deze organisatie is opgericht door een Deen, die op een duurzame wijze de toekomst van arme kinderen in Granada wil verbeteren. Dit doet hij door in voeding, onderwijs, werk en zelfvertrouwen te voorzien. Het is geen school, maar een naschoolse opvang waarbij o.a. aan onderwijs wordt gedaan. De opvang is er op gericht om de toekomst van de kinderen te verbeteren. Iedere dag voorziet de organisatie onder andere in ongeveer 1.000 maaltijden. Deze organisatie wordt bijzonder gewaardeerd in de stad.
 
In het centrum worden ook bijzondere doelgroepen van maaltijden voorzien. Zois er een speciale groep van ondervoede kinderen en van oudere mensen. De leeuwendeel avn de maaltijden gaat naar de 'reguliere' arme kinderen die deelnemen aan het project. Voor veel kinderen is dit de enige voedzame/fatsoenlijke maaltijd per dag. Het is dus belangrijk dat deze maaltijden een goede voedingswaarde hebben. 

Stagewerkzaamheden
 
Voorbeelden van stagewerkzaamheden:

- verbeteren van de menu's qua voedingswaarde voor de werschillende doelgroepen
- een project opzetten om de kidneren van dit project bewust te maken van het belang van goede voeding
- de bereidwilliigheid om groente en fruit te eten te bevorderen bij de kinderen
 
Lokale begeleiding
 
De chefkok (geen koks-diploma) of het de verantwoordelijke voor de projecten (erg ervaren maar ongediplomeerde sociaal werkster) zal je begeleiden. Er is dus géén voedingsdeskundige aanwezig, dit maakt deze vacature slecht voor sommige buitenlandmogelijkheden/stages/ minoren geschikt


Opmerkingen
 
Speciale wensen: je moet vriendelijk zijn en tegen een stootje kunnen. Het betreft hier arme, vaak geharde mensen, haast zonder opvoeding. 

Opmerkingen: de kinderen spreken alleen maar Spaans. Je kunt in Nicaragua een intensieve Spaanse taalcursus van 4 of 3 weken nemen voor aanvang van je stage.
 
Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook