VACANT:128 - PABO
Organisatie: Openbare basisschool Regio: Granada, Nicaragua
Stagebedrijf

In Nicaragua bestaat er een leerplicht, helaas wordt deze in veel gevallen niet nageleefd. Om het aantal schoolgaande kinderen te verhogen, en om kosten te besparen, duren lesdagen hier slechts een halve dag. Zo kunnen de leraren twee klassen per dag les geven en is voor de kinderen mogelijk om na schooltijd te helpen in het huishouden of te werken (wat officieel verboden is).

Vanwege het leraren te kort, slechte salarissen en beperkte middelen is het openbare onderwijs over het algemeen erg slecht. Jeugd van 15/ 16 jaar zit vaak nog op de basisschool wegens leerachterstand of omdat ze pas op latere leeftijd zijn begonnen met naar school gaan. Veel kinderen kunnen niet goed lezen, schrijven en/of rekenen als ze van de basisschool afkomen.

Op de middelbare school krijgen ze Engelse les, en voor de kinderen die van de openbare basisscholen komen, is dit samen met wiskunde het moeilijkste vak. De basisschool wil daarom al Engelse les aanbieden tijdens het basisonderwijs. De leerkrachten zelf spreken alleen geen Engels en er is geen budget om hier een leraar voor in te huren. Daarom is men hier heel blij als je op een professionele wijze Engelse les komt geven.
 
Stagewerkzaamheden

Omschrijving stagemogelijkheden:

Jij vormt en geeft de Engelse lessen volgens een speciale lesmethode ontwikkeld voor kinderen die Engels als tweede taal leren. On-Stage brengt je in contact met de Nederlandse Stichting waarmee zij hiervoor samenwerkt. Zij voorzien je van een cursus en lesmateriaal. Uit eerdere ervaringen met het werken met deze methode is gebleken dat deze erg succesvol is, voor zowel de stagiair als de leerlingen.

Je kan er voor kiezen om je te focussen op de kleuters en/of de oudere leerlingen. Indien je kiest voor de oudere leerlingen is het van belang dat je ook veel moeite doet om Spaans te leren. Op die manier kan je beter contact hebben met je leerlingen en met je collega's. Je kan er voor kiezen om steeds aan kleine groepjes van ca. 4-6 kinderen korte lessen te geven.

Opmerkingen

Het basis onderwijs in Nicaragua is van heel andere orde dan in Nederland. De organisatie van het onderwijs en vrijwel al het lesmateriaal is centraal geregeld via het Ministerie van Onderwijs. De organisatie is zeer hierarchisch. Lesmethodes zijn voor Nederlandse begrippen geheel uit de tijd, authoritair en niet interactief. Jij kan via je eigen lesmethodes werken, veel leraren zullen het leuk vinden om hiervan te leren. En ook al zal jij het vaak niet eens zijn met de lerares en lesmethodes om je heen, je zal dit toch moeten accepteren.

Informeer goed bij On-Stage naar de actuele schoolvakanties om verrassingen te voorkomen.
 
Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook