VACANT:124 - Fysiotherapie
Organisatie: Gezondheidscentrum Regio: Granada, Nicaragua
Stagebedrijf
 
Dit belangrijke gezondheidscentrum heeft een regio functie en geeft leiding aan 8 kleinere centra verspreid in en rondom de stad Granada. Het maakt deel uit van de publieke gratis gezondheidszorg. Het merendeel van de bevolking in Nicaragua is erg arm en is afhankelijk van deze publieke zorg.

De afdeling fysiotherapie maakt deel uit van het gezondheidscentrum in Granada. Er werken vijf fulltime fysiotherapeuten. Hun opleidingsniveau is vergelijkbaar met een Nederlandse HBO opleiding. Deze vriendelijke mensen doen hun werk met veel liefde en ze doen hun uiterste best om de patiënten van goede zorg te voorzien. Maar slechte en weinig middelen (o.a. geen didactische materialen) en een slecht salaris helpen hier echter niet bij.

Er is ook een speciale ruimte voor babys en kinderen waar ze zich richten op de vroege stimulatie. Bij de volwassenen zijn de meest voorkomende aandoeningen: botbreuken of spierblessures, verlammingen, gezichtsverlamming, pijnklachten voornamelijk rug en zenuwpijn. De werktijden zijn ongeveer van maa-vrij 07.00-13.00, maar het ik ook mogelijk om 3-4 dagen dagen per week stage te lopen.
 
Stagewerkzaamheden

De bedoeling is dat jij eerst kennis maakt met de afdeling en de manier van werken, zodat je vervolgens je eigen patiëntengroep op kan bouwen. Ieder consult duurt ongeveer een half uur en je staat voortdurend onder begeleiding van één van de fysiotherapeuten. Ook stelt men het zeer op prijs als je je op een bepaalde doelgroep richt zoals bijv. de ouderen, mensen met obesitas of gehandicapten. Zowel voor groepstherapie als voor individuele sessies is er nog veel ruimte voor verbetering.
 
Bij het takenpakket van de afdeling horen ook verschillende activiteiten buiten het gezondheidscentrum. Zo worden wekelijks de school voor gehandicapte kinderen, een bejaardentehuis en een dagopvang voor gehandicapten bezocht om behandelingen te doen. Dit betreft zowel individuele als groepsbehandelingen.
 
 
Opmerkingen
 
Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook