VACANT:11 - Sociale studies
Organisatie: Buitenschoolse opvang arme buurt Regio: Granada, Nicaragua
Stagebedrijf
 
Project t.b.v. de verbetering van de toekomst van arme/risico kinderen in Granada

Deze organisatie is opgericht door een Deense man, die op een duurzame manier de toekomst van risico kinderen in Granada wil verbeteren. Hiervoor worden de volgende middelen ingezet: structurele voeding, onderwijs en werk. Een van de belangrijkste aspecten is om te werken aan het zelfvertrouwen van de kinderen. De kinderen laten met name veel overleving strategieën zien en komen daardoor hard en ruw over. Meer dan 2.000 kinderen maken in meer of mindere mate gebruik van dit project!

Het project wordt vormgegeven in een naschoolse opvang constructie.

Doel: de toekomst van risico kinderen in Granada verbeteren.

Stagewerkzaamheden
 
De stagiair biedt ondersteuning binnen de naschoolse opvang door middel van het assisteren bij huiswerk begeleiding en spelactiviteiten. Er worden lessen gegeven in: Engels, gymles, dansles, computeren aan de kinderen. Voor (jong) volwassenen zijn er ook cursussen in bakken en uiterlijke verzorging. Er is ook ruimte om je eigen activiteiten op te zetten of onderzoek te doen.

Je staat dus niet echt voor een klas, maar je begeleidt groepjes kinderen. Tijdens deze stage leer je jezelf kennen en word je beter in communicatie met kinderen. Je leert om te gaan met een andere cultuur en met kinderen met een andere sociale achtergrond. Je doet ontwikkelingswerk en leert de onderwijssituatie in Nicaragua kennen.

Opmerkingen
 
Speciale kwaliteiten: vriendelijkheid waardoor de stagiair makkelijk en snel functioneel contact kan leggen met de doelgroep, kritisch durven zijn, tegen een stootje kunnen.
 
Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook