VACANT:101 - Business/Economics, Communication
Organisatie: NGO voor natuurbehoud Regio: Managua, Nicaragua
Stageorganisatie

Dit stagebedrijf is de oudst geregistreerde natuurbeschermer van de wereld. Ze zijn actief over heel de wereld en zo ook in Nicaragua. De missie is om bedreigde diersoorten en ecosystemen te beschermen en daarbij houden ze rekening met de lokale bevolking.

In Nicaragua werkt een leuk team van 11 mensen voornamelijk aan de bescherming van tropisch droogbos, vulkaan Maderas en de bescherming van met uitsterven bedreigde zeeschildpadden.

Stagewerkzaamheden
 
Beschrijving van mogelijkheden:
 
1.    De NGO wil middels een interactieve website de schildpadbescherming onder de aandacht blijven brengen, het draagvlak vergroten en een netwerk van gerelateerde NGOs aanleggen om meer gecoordineerd te werk te kunnen gaan. Om te leren hoe een boodschap hier wordt overgebracht word je meegenomen naar allerlei trainingen en voorlichtingen in het veld. De hier verworven kennis zet je om in nuttige website tools. Je taken zullen onder andere bestaan uit het uitwerken van de website door middel van het ontwerpen van dynamische tools waardoor de communicatie met de doelgroep soepel verloopt.
 
De vorige stagiaire heeft o.a. een interactieve kalender ontworpen voor gerelateerde seminars en andere bijeenkomsten voor de doelgroep. De doelgroep bestaat uit o.a. natuurbeschermingsorganisaties en aanhangers. De website moet onder andere zorgen voor draagvlak vergroting voor de bescherming van de zeeschildpadden en als bron van informatie over dit thema. Ook is zij begonnen aan de opzet van een webshop voor duurzame goederen waarvan de opbrengst ten goede komt van de bescherming van de schildpadden. Deze activiteiten moeten verder worden uitgewerkt en voortgezet. Ook is er veel ruimte voor nieuwe initiatieven.
 
2.    Dit stagebedrijf is afhankelijk van donoren en een goede PR is onontbeerlijk. Momenteel gebeurt hier echter nog weinig aan. Graag zouden ze een Engels- en Spaanstalige maandelijkse nieuwsbrief hebben en een vaste vorm voor een geregelde inhoudelijke voortgangsrapportage naar het hoofdkantoor. De nieuwsbrief kan uitleg en bijzonderheden weergeven van de lopende beschermingsprojecten, dank betuigingen aan donoren en ook links naar de rapporten kunnen worden ingevoegd. De strategische voortgangsrapportage moet zorgen voor heldere verslaggeving, zodat het hoofdkantoor in Engeland betere strategische steun kan geven. Een combinatie van beide opdrachten is ook mogelijk.
 
Opmerkingen
 
Stage eisen: Je moet met websites kunnen werken, voor het technische gedeelte is een consultant beschikbaar. Je bent creatief en daadkrachtig. Verder kan je goed zelfstandig werken, ben je flexibel en sta je open voor nieuwe ervaringen. Ook organisatorisch moet je je mannetje kunnen staan.

De directeur (tevens je stagebegeleider) spreekt Engels, maar je andere collega's niet. Je moet zowel het Spaans als het Engels vrij goed beheersen als je hier stage wilt lopen.
 
Geïnteresseerd?
Neem na gratis aanmelding via de website, contact op met service@onstagelatijnsamerika.com 

Voor alle duidelijkheid:
Voor vele opleidingen voorziet On-Stage in passende stage- en afstudeerplaatsen. Naast deze vacatures hebben wij nog een ruim aanbod aan andere stageplaatsen
 
Bekijk ook onze Fanpage on Facebook